2013. január 10., csütörtök

Hétköznapi kérdések



Egy fórumon, ahol másokkal megosztottam nem hétköznapi történetem...az egyik anyuka abszolút érthető módon nagyon is gyakorlatias kérdéseket tett fel:

"Olyan kérdéseket tettél már fel neki, ............hogy akarja nevelni, miből stb.....Mert ha az anyagiakat nézzük nem kapunk túl sok gyed pénzt.....Ha nem engedi, hogy együtt neveljétek akkor tartási díjat se követeljen majd! Ha a saját nevére íratja a kicsit nem kérhet majd semmilyen juttatást."

Nos... Igen....bár nekem nincs túl sok rálátásom a magyar hétköznapi viszonyokra, de a lakás fenntartása, a megfelelő étkezés, ruházat, pelenka, egyéb szükséges pipere a babának és mamának stb biztosan meghaladják a kismamák juttatásainak keretét, akár kiegészítve a családi pótlékkal is.

Nem beszélünk meg semmit... tényközlésekként kapok olyan  mondatokat pl, hogy nem fog gyerektartást kérni, ha gondolom, adok amennyit akarok...
Azt gondolom, a baba érdekében felelősen kell gondolkodni legalább egyikünknek...Ő nem tehet arról, hogy hova, milyen családi viszonyok közé jön a világra...


Ha őszinte akarok lenni, akkor tény, hogy még nem tudom miképp viszonyuljak mindehhez...mert számomra a gyermekvállalás egyértelmű volt a család létrehozásával, összeköltözés, együtt megélt jó és rossz, hétköznapok és ünnepek... még nem tudok megbarátkozni azzal, hogy majd külön egyeztetnem kell ha a gyermekemmel akarok tölteni időt....abba pedig bele sem akarok gondolni, hogy esetleg bárminemű jogi vita, eljárás legyen a pici körül.

Ha viszont mindent a leendő anyukára hagyok, az állapotára való tekintettel, konfliktuskerülésből stb akkor vajon helyesen cselekszem-e a gyermekemmel szemben?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése