2013. január 13., vasárnap

Abszurd

Történetem 

 megjelent

Kérdés:

Milyen jogok illetik meg a férfit, mint leendő apukát gyermekét illetően, ha a teherbe eséssel a pár nőtagja gyakorlatilag kilép a kapcsolatból és az egyedülálló anyaság mellett dönt?

Válasz 1.:

 Ha apai nyilatkozatot tesz, akkor sok minden megilleti. Konkrétan a gyámság ugyanúgy, mint az anyát!
Viszont, ha nem tesz apasági nyilatkozatot, akkor még gyerektartást sem kell fizetnie... hiszen, ki bizonyítja rá, hogy övé a gyerek?!

Válasz 2.:

Elöttem író elég jól leírta.

Apasági nyilatkozattal minden jog jár, gyámság láthatási jog stb... A születéstöl apukának köteles a gyerektartást fizetnie, az anyának meg kötelessége a bíróság által kiírt láthatási idöt betartani, és biztosítani az apának. Nincs kötelessége anyának elengedni a kicsi gyereket egyedül, de biztosítani kell a láthatást ez  kötelező, ha nem engedi ugyan olyan bűn mint nem fizetni a gyerektartást.

Ha az anya nem enged apasági nyilatkozatot tenni, akkor amikor megszületik a gyermek a bíróságot kell kérni egy apaság megállapítására, akkor ők kérnek hivatalosan egy apasági tesztet, és ezzel már is meg lesz az apaság elismerése.
 

--------------------------

"Ha az anya nem enged apasági nyilatkozatot tenni"...

ez azért szöget ütött a fejemben.... milyen családjogi rendszer az, ami erre egyáltalán lehetőséget ad, hogy egy nő önkényesen döntsön az apa és a gyermek feje fölött, saját szeszélye, nem feltétlen más elleni szándékkal, de mégiscsak önhatalmúlag.... , hogy megnevezi az apát vagy "engedi-e" apasági nyilatkozatot tenni.... 

Abszurd a kifejezés is.  

 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése